Dec 7, 2007, 8:46 PM

Човешката душа 

  Poetry
673 1 7

Човешката душа е кораб в океана,

понесена от мощните вълни-живот,

а бреговете и - комедия и драма,

веднъж са сватба, друг път са развод.

 

И люшка се една душа сразена,

останала без пристан много дни,

очаква някой с ласка да я вземе,

най-малко с дума да я утеши.

 

А друга смело днес отплава

с делфините, наречени мечти,

от бурите страхува се, признава,

но вярва само в слънчевите дни.

 

Дали  и тя ще бъде тъй сразена,

превърнала се в роб на нечия вълна,

дали с любов ще бъде утолена,

или ще е жертва на една война.

 

Човешката душа е кораб в океана,

понесена от мощните вълни-живот,

а бреговете и - комедия и драма,

веднъж са сватба, друг път са развод.

 

© Даниел Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??