Jul 13, 2010, 3:40 PM

Чу ли? 

  Poetry » Other
1158 1 37

Звездите пеят в нощи светлокоси,

гласът им водопадно се разлива.

Танцуват те по покривите боси,

усмихнати и истински щастливи.

Тогава всички спят, но от небето

за мене спускат нотната си стълба.

Луната със фенера си ми свети,

изкачвам се, земята ви задгърбвам.

Тъгата завистливо ме поглежда,

разквакана в блатистата си тиня.

На луда във очите ù изглеждам.

Прощава ù кръвта ми звездносиня.

Прегръщам пак сестрите си небесни,

нощта в сопранов блясък засиява.

Запявам с тях и звездната ни песен

в небето своя млечен път оставя.

 

 

 

© Мария Панайотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??