Dec 13, 2010, 5:59 PM

Цигулка от Бога 

  Poetry » Other
497 0 1

Цигулка от Бога

(по Вероника Сенкина)

"- Лекар! Лекар! "- брегът сякаш кипеше...
Тичаха, суетяха се: "- Колко е хубав!..."
Той, единствен сред тях, си мълчеше
и беше препълнен с немотата на Дунава...

Беше се всепростил и беше всичко простил,
бе се всенатърпял, отлитнал към Небесата.
Някой си на Земята още искаше да го спаси...
Друг чакаше да го разпне, ради Словата...

Плачеща ива за него жалееше,
клонки навела чак до земята...
Как беше силен... Колко му се живееше...
и как "живите" го със обич презряха...

Истини и лъжи... Той псуваше и четеше...
Търсеше Пътя... Тихичко страда...
Небето надвисна... Ситно валеше...
Цигулка от Бога му беше наградата...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздрав, Зем - пак забиваш право в сърцето!
Random works
: ??:??