Поглеждам картата,
Циклон
окото му
зловеща точка
спиралата оформя
фронт
стихията ръмжи
не ще отсрочка.
Циклопът удря
със замах
повдигнал от морето
водна грива
руши стени
и всява страх
жестокост със мъртвилото
се слива.
Умирам с жертвите
със живите се моля
а той невъзмутимо
все пълзи
да знаех тайната му
чудото да сторя
злоба и омраза
да правя на сълзи.
Ноември, 2018г
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов All rights reserved.