Sep 1, 2013, 8:56 PM

Цвете отровно 

  Poetry » Phylosophy
466 0 0

Цвете отровно. От омраза сълзи.

Змия студена към него безшумно пълзи...
Повива се около стъблото му крехко
и утихва. Охранява го зорко.
Това цвете е нейният извор - крепител.
Сълзите прокълнати падат, разтичайки се
по змийското тяло...

Слънцето тепърва беше изгряло...
Но то не ги попиваше,
защото отрова при отрова отиваше...

 

Иван Христов

 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??