... ти ще вървиш все напред
и ще се бориш със слепотата,
дори с едничката цел-да оцелееш,
защото си човек!
Хусто Хорхе Падрон
Вървя.
Около мен цветя.
Цветя, цветя, цветя!
Цветя за рождество и смърт,
цветя за обич и от обич,
цветя за среща и раздяла,
цветя за смели победители,
цветя за падналите с чест,
цветя изгарящи от жажда,
цветя удавени в тъга,
цветя под смазваща бруталност,
цветя за всички времена.
Вървя.
Около мен цветя.
Цветя.
© Стойчо Станев All rights reserved.
Един гръцки мислител беше казал:" Движението е живот!"
Приеми моите приятелски поздрави, Цветенце Б!