May 14, 2020, 12:55 AM

Цветна дъга 

  Poetry » Other
727 0 3

Обичай! Защо ли? Не знам.
Навярно това ще лекува,
когато в пустиня си сам
и никой гласа ти не чува.

Привличай! Борѝ се до кръв.
Пазѝ се от думи отровни...
Тежи ли, когато си стръв
в устите на хора лъжовни?

Обличай деня си в добро,
в любимите пролетни звуци.
След време ще има какво
да кажеш на своите внуци.

Обичай момента сега,
защото веднъж се живее!
Животът е цветна дъга,
която в душите се смее!

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??