Jun 25, 2006, 6:32 PM

ЦВЕТНИЦА – ПРАЗНИК КРАСИВ 

  Poetry
2503 0 5
Вървя по улицата.
Цветница – празник красив.
Неволно себе си питаш –
цвете ако обикнеш,
ще си ли щастлив?
И какво получаваш
ти от това –
мъка любовна,
дълбока тъга
или буря от чувства
в ума и сърцето?
 
Непредвидима е любовта –
като морето:
безкрайно и нежно, коварно.
Но поиска ли то –
превръща се в лъчезарно.
Така и Ева прави с Адам –
с усмивка го гали или с топли очи.
А когато остави го –
животът горчи
и той от болка само ще замълчи.
Не корете ме за това в този час -
сега същото ще направя и аз
.
Ако написаното тук прочетете,
какво изпитвам
всичко ще разберете.
 

По улицата вървя.
Цветница – празник красив.
Но цвете ако обикнеш,
ще си ли щастлив?

© Вили Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??