Jul 22, 2015, 10:00 AM  

Цяла нощ в тях мога да плувам 

  Poetry » Love
563 0 7

 

ЦЯЛА НОЩ В ТЯХ МОГА ДА ПЛУВАМ

 

                                                                                                

 

За първи път когато те видях,

пожелах да се огледам във очите ти

Но дълго време не успях,

слънцето те гледаше с лъчите си.

Така завършва всеки топъл ден

със слънце, очила и блясък.

И мъж в мечтите потопен

за теб, море и пясък.

Погледнах очите накрая,

когато тихо падна нощта.

Мислех, че вече съм в рая,

дори бях си запалил свещта.

 

Рай!?

 

Но раят не е мястото, което обитаваш,

а това, което правиш там с човека, когото обожаваш!

 

Привлечен от звънкия глас,

така бях се унесъл,

слушайки тебе в захлас...

Свещта се оказа просто цигара!

Но нищо, пак усещах се весел,

а в гърдите почувствах и вяра!

 

***

 

 „В нея какво ти хареса?“

Попита приятел след няколко дни:

 „Очите!“ – отвърнах. „Не се преструвам,

цяла нощ в тях мога да плувам!“

 

***

 

Видях те отново след време

и наистина плувах във тях!

Мигът няма кой да ми вземе,

мъжът с мечтите отново аз бях.

 

За кратко...

 

Започнах да чакам наново

теб и тези мечтани  очи...

А в мойте какво пише отново –

ти сама прочети!

 

 

                     21.07.2015 г.                                                    Велин Иванов Гюргаков                         

© Велин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Дано да си права... Благодаря ти! Тъкмо си мислех да напиша, че не знам дали стои там, където го оставих, дали ще ми бъде върнато или ще остане да виси някъде в пространството... но се отказх, но в крайна сметка пак го написах!
  • Нее, не си го загубил. Оставил си го на сигурно място. Дано се грижат добре за него...
  • Благодаря ви Електра, Гъсеница. Така е, но май си загубих сърцето...
  • Влюбено! Поздрави!
  • Нежно..., мило..., красиво...
    а тези очи..., дори аз пожелах да плувам в тях! )
  • Благодаря ви!
  • „Очите!“ – отвърнах. „Не се преструвам,/цяла нощ в тях мога да плувам!“ Колко красиво! Поздрави!
Random works
: ??:??