Mar 18, 2012, 8:55 PM

Цялата 

  Poetry
593 0 2


Цялата

Когато Времето превръща

златното палто в пелерина
и усмивките, когато са набрани,

опаковани за сладко от спомени.
Тъгата ми когато се разплаче

и ти покаже пътя на надеждата,
тогава ще ме разбереш ли

защо дошла съм и заминала                 
                                                съм цялата.


(Когато капките престанат

да са меката половина от нас.
И останем затворени между стени,

тесни за градеж и ненужни за срутване.
Тогава ще ме стоплиш ли,

защото не мога от студ
да ти кажа, че треперя
от нямането на срички.


Оставените залези
сами ще се разхождат
привечер
с ръце в джобовете…


Ще минат по твоята улица,

в търсене на адреса с вяра и доверие,

ала ръцете са твърде далеч,
                                             за да не си сам
)

 

Едно докосване на ледници,

което всъщност ме запали

и звездите, в мен намерили
                                       своя гравитация.

                                                    
                                                                                                                  ноември 2011г.
                             

© Боряна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??