Таралежко с Таралежка
всякаква церят болежка.
В болестите тайни нямат,
че са доктори те двама.
Кой където го боли –
боц – забиват му игли.
Боцнат лапа, боцнат врат...
Неуморно те церят
горските животни – всички –
с чудотворните бодлички.
И ако дадеш им лев ти,
(толкова иглите струват)
тези иглотерапевти,
знай – и теб ще излекуват...
© Борко Бърборко All rights reserved.