Започват месеците с Р,
студът полека се намества във телата.
Листата от дърветата окапват,
килима цветен пак постилат по земята.
Отиват си горещниците летни,
на есенните дни да сторят път,
лъчите слънчеви загасват
зад облаците, скрити от света.
Природата за зимата се стяга,
захвърля летния пейзаж,
във есенните багри се протяга
по улиците сивият паваж!
И дъждовете скоро ще започнат,
като сълзи на лятото са те,
че то отново си отива,
отстъпвайки ни зимни ветрове.
© Аз All rights reserved.