Feb 8, 2008, 10:25 AM

Да бъда сън 

  Poetry » Other
765 0 6
Опитах се
или така съм се родил,
(а може би и двете),
между морето да застана,
от светлината по-наляво
(в по-малката от двете).
Опитах се
от думите да не боли,
но да не радват извънмерно.
Да се движа
без да се премествам
(напречното платно на ветроход).
Да бъда сън за някой досънуван.

Не можеш да останеш
между морето и
море.

© Божидар Пангелов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??