Jul 12, 2022, 8:25 PM  

Жажда 

  Poetry » Phylosophy
341 1 4

/дуетен стих - Таня Мезева и Таня Г. Денева/

 

Жадувам днес да бъда светлина!

Душата си да сложа в стая бяла,

без мъка черна, болка и тъга,

където времето е тихо спряло.

Отказвам повече да ме боли

и мислите горчиви да преглъщам,

сърцето да е в примка, да сълзи...

Уморих се! Искам да съм къща,

в която доброта навред струи,

обгърната от обич и надежда,

с уют, със топлина и с две следи...

лекуващи ранената ми същност.

А после да запаля пламък бял

на прага си, да спира той злините,

та дяволът, от ярост побеснял,

веднага да си плюе на петите.

Жадувам днес и знам, ще е така,

щом силата магическа владея.

Обръщам гръб на подлостта в света

и след тъма, отново ще изгрея!

Таня Мезева

 

Жадувам днес да бъда доброта...

И с твойта светлина да сме сестрици...

С прегръдка нежна мъка да теша,

да бъда над тъгата бяла птица.

Отказвам да затъвам в лепкав мрак,

Ръка подай ми, стълба да направим.

С любов в сърцето ще се изкача

и всекиму частица ще раздавам.

... И аз се уморих от този свят

във който всичко сякаш е замряло.

Отново можем да го сътворим

с любов и светлина - добро начало!

Таня Г. Денева

12.07. 2022

 

 

 


 

 

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??