Съмнения пак ме налитат, търсещи,
очакват въплъщение – подмяна.
Но същността ми – изтъняла, пърхаща,
надлита безочливата измама.
Небесна твърд ли бе или пък пухена
завивка над поля безкрай – с боклуци?
Изнесена на въздух, гние кухнята
от бивши пиршества на мисли куци.
И хоризонти под наклон са струпани –
останки от величия, харизми…
Контейнерите черепни – пречупени
в желязно-черногледа, постна схизма.
Раздавам поголовно правосъдие
и с ябълки се удрям по главата.
В гърдите ми гори звезда – предсърдие
на камера обскура – с черна златка.
Словата ми в стени без изход блъскат се,
с инат подронвайки огледалата.
От сребърни пера – невинно лъскави,
хастарено събличат се стъклата.
Чрез огъня на разума пречистена,
в пороя от снежинки – пак съм жива.
Спасявана не с милост – с истина
и сънища, в които съм щастлива.
/От огъня прожекторен пречистена,
в порой аплодисменти – пак съм жива.
Спасена не във филм ням, а наистина –
с измислица, в която съм красива/
https://www.youtube.com/watch?v=nFz1N2mWIjk
*"Да бъдеш Ерика" /Being Erica/ – канадски комедийно-драматичен сериал от 2009 г.
© Мария Димитрова All rights reserved.