Jul 25, 2007, 2:16 PM

Да бъдеш жена... 

  Poetry
1157 0 15

 

                      Да бъдеш жена и да мълчиш са

            две несъвместими понятия.

                                      ТИРСО дьо МОЛИНА

 

 

 

Аз мога много да говоря,

     със дявола да вляза в спор.

И знам – и него ще оборя

     със моя умен, нежен взор!

Дали пък дяволът проклет

     е дал на себе си обет –

жената щом се появи,

     той трябва да я изкуши!!!

И ние, слабите създания,

     очакващи със жар ласкания,

сами му падаме в краката!!!

     Затуй растат му и рогата!

Но... който сее, ще пожъне

      това, което пожелал е.

Пазú се, дяволе рогати –

      насреща ще стои ЖЕНА ТИ!!!

 

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??