Aug 20, 2011, 12:51 PM

Да храниш гарвани 

  Poetry » Love
583 0 7

Храна на гарваните давах –

от месоядството преситени,

те литваха!... И сам оставах

сред спомените запокитени!

 

А зимата без теб завръща се

и в летен ден, и в късна есен!

Ревнива, пролетта прегръща ме,

но все за теб е мойта песен!

 

И гладни, гарваните връщат се

да търсят обредната пища,

разкъсват с клюнове, поглъщат,

че къс-душа не ги засища!

 

Така ги храня сам – с години

от моето сърце те късат!...

Ела... и с обич прегърни ме –

от обичта ти да възкръсна!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??