"...Сърцето ми поиска тишина..."
В. Ханчев - "Тишина"
- - -
Загърбих време на признания, награди,
изтръгнах жилото на всяка суета
и уморен и кротък, търся днес пощада
от спомена за битките през младостта.
Не съжалявам - всичко бих повторил точно.
Живях - грешил съм като всички на света.
Но във сърцето съм със щемпела "Отсрочка!"
и трябваше да се сбогувам със страстта.
Смирен и мълчалив сега стоя безпътен.
Животът бурно се оттича покрай мен.
Стар спомен се опитва да ме вкара в пътя,
но дръпвам се назад внезапно ужасен.
Печална участ - да се пазиш от живота!
И без съзнание за собствена вина
да чакаш старостта на прага да похлопа.
А дотогава - да жадуваш тишина!...
© Роберт All rights reserved.
Да бъде прохладна и приятна вечерта ти!..