Apr 25, 2017, 10:45 PM

Да живее 

  Poetry
305 0 0

Министърът на културата реши да се снима със лорд,
но се снима до педераст.
Евгени Минчев нямаше нищо против.
Виновна беше държавата, а не министърът...

 

Министърът на културата се надяваше на следващ мандат,
а си купи от Гърция мандарини.
Корабите като пеперуди кръжат,
а балоните дето гърмят са сини.

 

Министърът на културата точи кътния зъб.
Гейовете поне на снимки ги има.
Сценичен работник може да му е гръб.
Моля се да няма причини.

 

Министърът на културата бърка в меда с ръце.
Пчелите са на гурбет в заградените ниви.
Търтеи пазят кошерите отпред.
Който е влязъл, пръстите здраво си ближе.

 

Министърът на културата често разпалва пещта.
Има чудесна рецепта за консумация.
Дори от филета прави вкусна пача.
Да живее културната демокрация.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??