Jun 21, 2015, 8:06 PM

Да можеш 

  Poetry » Other
356 0 4

Всичко рухва днес до основи,

любов, доверие, приятелство

и доброта в черен мрак...

до днес обвита бе моята душа.

И толкова пъти падах и ставах,

прощавах вини без да бъда виновна,

но душата си  във клетка поставих,

наранена да страда, сълзи да рони...

И така ден след ден отново се раждах

а вечер притихвах смирена...

със сърце наранено от тежките думи,

самотна се скитах в мрака...!

Тогава надеждата със любов ме погали!

Хей, мило момиче - стига се вайка!

Светът да промениш - искаш и можеш,

за да грейне навред светлината!

Тогава душата клетка разчупи,

разчупи тежки окови...

Да бъдеш!

      Да искаш!

            Да можеш!

Любов във сърце да положиш...

Сега озарена от светли мечти,

душата полита свободна и нека

със светлия лъч победи...

завинаги, завинаги мрака.

И нови надежди - ражда зората

и вяра във сърцето - блести.

Да бъдеш свободен!

      Да бъдеш обичан!

            Да бъдеш човек на земята!

И прехода стана,

     ей тъй изведнъж,

          когато повярваш,

               че можеш!

Когато живееш във мир и любов

най-вече със себе си, знай...

И нежно разтвори се белият лотос

с нежност погали душата...

И светло е,

       светло е,

          светло е!

Да преоткриеш отново светът!

 

 

 

 

 

 

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Стойна,благодаря ти за топлите думи!
  • "И светло е,
    светло е,
    светло е!
    Да преоткриеш отново света."
    Хубава творба, която те кара да се чувстваш добре!
    Поздрав, Катя! Прегръщам те и ти благодаря!
  • Автора не е длъжен да доказва слепия си оптимизъм.
    И знаеш ли защо?Защото вярва,че когато промениш
    негативните мисли с позитивни, светът около теб
    наистина се променя става по- добър и хармоничен.
    Идеми Дойдеми, благодаря ти за искрения коментар.
  • и този текст пробуди оптимистът в мен - авторът го е чел повече отведнъж

    сляп оптимизъм, няма как да намеря доказателства за това.
Random works
: ??:??