Да можеше със твоите очи
да ме погледне друга, много влюбено,
а не да се залива със сълзи,
понеже видиш ли, ще ме загуби...
Да можеше със твоята душа
да ме обича, сякаш съм единствен
и без да съм скалъпена лъжа
за егото на уж, морални принципи.
Да можеше на вкус да бъде същата
и да ухае на възбудено желание!
Да бъде моят храм и мойта къща,
в които свършват всичките страдания...
Да можеше... Увѝ, не беше писано.
Съдбата може би е завидяла
или не ни повярва в ясен смисъл,
освен, че сме способни на раздяла.
А аз ще моля прошка доживот
пред всяко ново чувство, в мен изгряло.
Коя жена ще вярва на любов,
щом още старата не е умряла?...
©тихопат.
Данаил Антонов
04.08.2023
© Данаил Антонов All rights reserved.