Nov 27, 2022, 11:03 AM

Да моля ли за прошка всеки ден... 

  Poetry » Love, Strict forms
568 1 4

Да моля ли за прошка всеки ден?

Щом ти не чуваш, няма смисъл тук.

И аз съм пренебрегван, и смутен,

и сякаш ме размазва боен чук.

 

Да търся ли отново начин друг,

до твоето сърце да доближа?

Но толкова несръчен съм, неук,

че само все до болка ще сгреша.

 

С портретите ти дните си теша,

писмата ми до теб не пращам вече.

Какво да правя с тази си душа,

която от любов със стих се врече?

 

Надявам се... поне едничък ред -

от теб - да разтопи безмълвен лед.

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • и тишината ме размазва с чук... че "боен" ми повдига настроението
  • Красиво, и тъжно
  • Много обич лъха от стиха! Хареса ми!
  • Написаните писма ги изпращай, може да се разтопи ледът!
    Много хубава и тъжна изповед към една любов!
Random works
: ??:??