May 6, 2017, 10:34 PM

Да очакваш 

  Poetry » Love
526 2 19

Да очакваш писмо,

или неписан зов...

Да очакваш вест,

която търси чест!

Да очакваш една

непринудена жена!

Да очакваш любов

под небесен покров.

Да очакваш живот

от гърди на млечен плод.

Да живееш сега.

Да умираш в тъга.

Да си винаги същ –

пленен от обич мъж...

Плач у тебе расте –

полъх от източна степ.

И препускаш с коне...

Във съня си поне!

 

 

 

© Стойчо Станев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??