Jul 22, 2023, 12:16 PM

Да пази Господ лудите в Наречен 

  Poetry
224 3 5

ДА ПАЗИ ГОСПОД ЛУДИТЕ В НАРЕЧЕН

 

... по-тих дори от лудите в Наречен, по-благ от Хилендарския монах,

живота си живях – добро човече, и гледах да не вдигам много прах,

пях песните си с летните авлиги, със жабчето – в бездънните блата,

написах три дузини светли книги! – тъй не разбрах кога ще ги чета,

и плаках в електронната ви поща – един търкулнат в Нищото квазар,

 

и името дълбах си с джобна ножка на пейката в притихналия парк,

треперех в дъждовете насред лете – и сривах се със зимния капчук,

бях и пчелата в пролетното цвете! – и щъркелът, неотлетял на юг,

когато утре литна надалече, и хлътна в дебрите на Вечността –

Да пази Господ лудите в Наречен! – те носят Светлината на света.

 

22 юлий 2021 г.

гр. Варна, 20, 50 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??