Jul 9, 2007, 1:28 PM

Да предпочетеш друга 

  Poetry
611 0 6
Да предпочетеш друга

Какво ще трябва да значи това -
да виждаш искрицата и възторга
в очите на любимия до теб, но
те не са породени от теб, ти
си само наблюдател, седящ отстрани.
Никога не дарявай сърцето си за
нищо в замяна. Правила съм го
и повярвайте ми - боли да бъдеш пак ти...
Времето минава и тече, ето, че
дойде и момента, в който ти и
аз разделяме пътищата си.
Ти поемаш някъде напред , но не със мен.
Тъжно ми е да имам спомени с теб,
но всичко в този свят ми крещи да
ти кажа сбогом завинаги.
И никога вече да не протегна
ръцете си към твоите... Ти избра
точно това и носиш в себе си цялата вина,
а сега когато аз се събудя, виждам
нова вяра, нова сила, нов слънчев ден,
чакащи мен да мина през тях смело.
Колкото и да те боли, вече си минало,
прекалено много ми причини. Таз нечестност
в твоите очи не е реална в огледалото на
истинския свят. Тук добрите хора с
нежни души нямат място, защото лошите
нападат ги и ги омърсяват с пороците си.
Да живееш сам не е наказание, всъщност
всеки живее сам в света на собствените си мисли.

© Нели Колева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??