Mar 19, 2017, 11:30 PM

"Да се смееш те спасява"* 

  Poetry » Free verse
330 1 3

 

" Да се смееш те спасява"*

 

Не ни казва "добро утро" дори

и затова като паяк се оплита.

Паяжината и е границата, в която

тя винаги оглежда се сърдито.

 

Всички знаем, колко много страда

изписано е в тайните сълзи по лицето и.

Но не позволява на никой друг да узнае,

когато се радва понеже вече не си го вярва.

 

Затова сега когато усмивката почука

на вратата - в хралупата страхливо я крие.

Толкова много е живяла но все още не е

разбрала, че "да се смееш те спасява."*

 

Всички страдаме - неизбежно е.

Идеята е дори в сълзите да се радваме.

И да се правим щастливи взаимно.

Но първо трябва да се усмихнем ние,

за да ни се усмихне и света.

 

Спомням си аз, спомни си и ти

виж малкото момиче в себе си.

Щастието създай си и бъди щастлива.

Кажи добро утро първо на себе си.

 

А после погледни в очите ми

как сърцето ми усмихва ти се.

След това ръката си подай ми.

Не си сама. Повярвай. Позволи си го...

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Когато ти се плаче, плачи! Когато ти се усмихва, усмихвай се! Но винаги се смей! Дори в сълзите можем да открием смеха. Това ни спасява.

 

* - цитат

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??