Apr 26, 2017, 1:19 PM

Да се събудим! 

  Poetry » Civilian
302 1 0

Да се събудим!

Не "добро утро" за да кажем,

а пътя правилен, градивен

с истинските хора да покажем.

 

Да сменим статуквото сегашно,

водещо ни по спирала в низините.

С човешка вяра за прекрасното

достижение наше в бъднините.

 

За да върнем вярата в нас,

че помежду ни има водители такива,

каквито бихме искали да бъдат

и да ни показват, че правдата е жива.

 

И че обещания могат да се изпълняват,

ако водачът е човек и за хората се грижи

и ако те го подкрепят

за тях работи и проблемите им тежки движи.

 

Но истинският трябва да намерим,

да го познаем и да го посочим.

А след това да му поискаме

отчет за работата точен.

 

Да, време е да се събудим!

 

                      Стефан Цеков

© Стефан Цеков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??