Feb 27, 2011, 1:33 PM

Да срещнеш старата любов 

  Poetry
738 0 5

 

 

Трепет видях в очите ти.

Усмихнах се и ръка за поздрав протегнах.

Исках милиони неща да изрека,

но безгласни останаха устните ми.

Удар след удар в сърцето,

отброяваха миг на мълчание,

притеснен ли бях,

може би прекалено старание.


Дебело завита под пластове пепел,

бавно жаравата тлей -

да я оставим да гасне полека

Нека си кажем просто - “Здравей!”.

© Димитър Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??