Mar 20, 2012, 2:36 AM

Да съм себе си и после да тръгна... 

  Poetry » Other
880 0 5

Не летя, когато над мене няма небе,

не разпервам криле с вятъра да бягам,

не блестя със звездите наред,

с очи благословия не давам.

Не плача, когато навън пак вали,

не крещя, когато всички се смеят,

не моля, не искам, не мога, уви,

когато мечтите напук на онези живеят.

Денем не обичам, не пея,

не броя изгубени минути,

не желая да виждам, копнея

за нощни разходки по прашните пътища.

Рисувам за миг светове,

оцветявам със цветни моливи,

нареждам дори дъждове -

по капки, по ноти,

създавам различни мотиви.

Разказвам красива история,

обичат да слушат в захлас,

и често използвам оназ алегория -

за тебе, за мене, за нас...

Тогава аз вече живея -

в онези си кратки секунди.

Смея се, тичам, умея

да съм себе си и после да тръгна...

© Десислава Танева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??