Да! Така е!
На бъдещето дните -
те тайните отключват.
Вярата се ражда
още сред огньове.
Тук куршуми леят,
с които улучват
и рани лекуват
с билки от гробове.
Животът ни няма
как да се повтори.
Той мигове събира -
все неповторими.
И ако никой за нас
вече не говори,
а времето забрави
дрипавото минало,
случайният спомен
врата ще отвори
и светът ще види,
че все пак ни е имало.
© Виолета Томова All rights reserved.