Слушай, да ти кажем, мойто положение:
в гърлото ме стяга тройно напрежение.
Гледам и не виждам... сто светулки кацат.
Бас! Половината са дошли от Враца!
Могат и летят си, никой не ги спира,
няма гара „Левски“, не им трябва бира.
С мойто положение – хич да не излизам,
че ще вляза яко в следващата криза.
Свършиха парите, взимам още заеми!
Уж от наши хора – до кога? Па... знаем ли!
Как да се маскирам – кошче, стара пейка,
като „Третият“ на площад „Славейков“ ли?!
Чакай да ти кажем мойто положение:
след петдесетака – драма с продължение.
Нервна съм до кости, зла като пираня!
Спа хотел ми трябва в Сапарева баня!
Както ти ми каза – бачкам като луда,
че трудът лекувал даже и простуда.
Вечер стави щракат, смазвам ги с ракия,
иначе не пия, лягам с литургия.
Всеки ден спортувам шест пъти с колата,
вечер – на салата, после съм в кревата.
Все глава боли ме... нищичко ми няма,
но от сутрин още чувствам се пияна.
Да се и не знае, тоз живот човешки...
Почвам да си нося новите си дрешки!
С тях ще пазарувам зелки в „Супер сто́ра“**,
Кръвното ли? – Горе! Долу-долу-горе!
Кръв, урина – докторе, викаш, са добре.
Като на комшийката... на „Мaхé“*** умре́!
Сто и пет навърши, там ги отпразнува,
снимка с два рапана – то пък... не си струва.
В колко и да лягам, аз и не заспивам,
или се завивам, или се отвивам.
Да ти кажем честно, мойто положение
хич не знам какво е... искам второ мнение!!
--------------------------------------------------
* „Чакай да изкажа моето положение“ – фраза,
станала популярна от телевизионно предаване
** Верига супермаркети
*** Най-големият остров на Сейшелите
Благодаря на вдъхновителката! :)