Jul 22, 2011, 9:24 AM

Да знаеш… 

  Poetry » White poetry
554 0 4

Да знаеш, двама братя в небесата има,

те носят на света ни своята красота,

даряват на живота ни усмивка,

с лъчи от течно злато обливат ни деня.

Единствено безмълвието е достойно

за тази красота, що ражда се пред нас,

станете вече и се насладете 

на слънчева милувка, що отредена е за нас.

Да, изгревът е братът първи,

с любов отварящ на слънцето врата,

за да събуди за живот света.

И да дари любов и красота на всеки,

да стопли сънени души,

да ни дари надежда светла,

на всички нас за бъдещите дни.

Минават часове и търпеливо чака

в небето братът втори своя час,

завеси златни с краски тъй красиви,

приготвя той за слънчевия дом.

И ето, че денят минава, настъпва чаканият час,

в който братът втори да покаже

неземната си красота на всички нас.

Да, залезът това е, тъй прекрасен,

прикриващ  той със злато слънчевия дом,

даряващ ни с небесна тишина,

за да направи място в небесата

за сребърния път на тяхната сестра.

И знаем всички,

няма красота тъй кристално чиста,

тъй недостъпна за човешката ръка,

даряваща живота ни с радост

и преклонение пред тез природни чудеса.

Да, изгревът и залезът зареждат ни с магия,

изпълват с вяра нашата душа,

че има и ще има в този свят небесен 

една безмълвна красота, която спира ни дъха…

© Росица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много много красиво!
  • Благодаря Ви много!
  • "Да, изгревът и залезът зареждат ни с магия,

    изпълват с вяра нашата душа"
    Прекрасно си го изразила.Пожелавам ти безкрайни изгреви и залези с най любимите си същества!
  • Прекрасно!!! Когато мога се наслаждавам на залеза и винаги поражда мисли в мен Красиво

    "с любов отварящ на слънцето врата";

    "завеси златни с краски тъй красиви,
    приготвя той за слънчевия дом."

    "една безмълвна красота, която спира ни дъха…"

Random works
: ??:??