Feb 4, 2022, 2:53 PM

Дакел - редактор (в памет на Атаман) 

  Poetry
146 0 0

Един дакел – Атаман,

стана мой първи редактор.

На него най се доверявам,

на него единствено поверявам -

нахвърлен още на лист,

всеки свой ръкопис.

 

А той, важен, стиснал го с лапи,

с носле влажно до подтекста му

                                   чак се потапя,

дълго прислушва го с уши дългоуши,

вперил в него най-прецизния си диоптър -

                                  досущ като доктор.

 

Накрая:

достойнствата му обстойно измерил,

с остър лай или одобрителен клик,

поставя му най-точната диагноза -

в позата на свръхобективен критик.

 

... И драснал сух подпис с нокът, ефектно,

коректурите праща

по куриер - Вятъра - директно,

или на боклука,

                          или за печат.

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??