Nov 21, 2022, 7:53 AM

Далече са отдавна небесата 

  Poetry » Love, Other
538 2 2

    Далече са отдавна небесата...

 

За боговете, зная, те нехаят

и ни оставят просто на съдбата.

Молитви от тъга не чува Раят -

    далече са отдавна небесата.

 

Да търся чисто в тебе красотата

е моят избор огнен от сърцето.

    Далече са отдавна небесата,

но ти оставаш вяра в битието.

 

Надеждата за мен си тук, защото

    далече са отдавна небесата.

В несгодите, сред грижите, сред злото

любов за теб излъчва ми душата.

 

    Далече са отдавна небесата,

а теб те има днес и си живота.

Когато с пролет връщат се цветята

    отново ме спасяваш от голгота.

 

    Далече са отдавна небесата... 

 

 

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??