Jan 24, 2017, 11:47 AM

Далечен изгрев 

  Poetry » Love, Free verse
324 0 5

Не се събуждаш два пъти в ранно утро.

Очи отворил - една е първата зора.

Един е изгревът и залезът е сам.

И вярата в доброто е една..

Само в прегръдките на умиращата тръпка

долавяш колко много са лъжите.

Една е и моята душа,

а някога прекрасен  лъч в нея спря.

Помни, макар

че много ме боли, аз веднъж греша..

Не тъжа,

малката пътека с бурен е покрита.

И този лъч остава в тъмнина.

Не тъжа,

че сърцето ми тупти само.

И твоят ритъм в живота някъде потъна.

А може би това е по-добро.

Защото в спомена с длани ще рисувам

болката на моя изгрев

и разнищената дреха в залеза на твоя ден.

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??