Дали аз избледнях, или споменът се избистри,
дали ме видя, или за мене помисли,
дали се промъквам в сънищата ти потайно,
или стоиш буден - съзерцаващ безкрая...
Дали и ти потъваш, гориш и се въздигаш,
дали ако те докосна, ще извикаш,
дали очите ти парят от безумни сълзи,
дали ме виждаш в хладните звезди...
Дали ще си спомиш след векове изтекли,
дали ще помниш очите ми - тебе предрекли,
дали ще ме чуеш отново в съня,
дали ще ме искаш - до теб да вървя...
16.04.2016
© Teddy Daniel K. All rights reserved.