Jul 17, 2008, 12:25 PM

Дали 

  Poetry
610 0 11
Поиска ме - да дишам твоя въздух.
(Но аз не съм свободна територия.)
Горчивите сълзи изпих до дъно,
но пак избирам тежката агония.

Празните ти думи значат крепост.
(Тухли аз не мога да събарям.)
Вратите, тежките, на твоята нелепост,
незаключени най-трудно се отварят.

В очите ти пресвяткат адски мълнии.
(Аз ще съм нощес гръмоотвода.)
Но в тъмата със лъчи да ме изпълниш
навярно не е в твоята природа.

А косите ти са къси - като песен,
харесана, но тъй и недопята.
Успя да влезеш в чувствата телесни.
Но ще можеш ли да влезеш и в душата?

© Валери Шуманов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??