Nov 3, 2013, 7:49 PM

Дали защото 

  Poetry » Civilian
363 0 7

Дали защото в теб родих се

на празничен и светъл ден,

с мен златна есен се здрависа

и багрите си вля у мен.

 

Дали защото стих прописах

сред избуялите жита,

днес вятър книгите разлиства

изпълнени със пъстрота.

 

Шумят във тях полята ширни,

гори, високи планини;

борци в годините размирни,

сеячите на бъднини.

 

Където погледът ти стига

преляла в плод е есента.

Че тук е моята родина –

разбираш го от песента.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??