Ти си моят безкрай. И небе.
Моя ярка звезда, пътеводна.
Моят бряг. Мое бурно море.
И в душата ми, влюбена – бродник.
Ти ме връщаш към нашият свят,
в който няма сълзи и тревога.
И будуваш, когато не спя.
Всичко можеш, когато не мога.
Ти усещаш ме. В мене си някак.
Нежно галиш по болното място.
Светлина си ми в слепия мрак
и Луна – да ми бъдеш наясно.
Ти кръвта си ми буйна във вените,
за сърцето ми в мъка умирало.
Господ, дар е нарекъл за мене,
да си моето всичко най-мило...
Ти ме чувстваш. Всякак. Във всичко.
Аз със твойта любов се обличам.
А съм гол. Тъй рождено. И чисто.
По душа, дето с нея обичам те...
Стихопат.
Danny Diester
© Данаил Антонов All rights reserved.