Dec 24, 2017, 11:46 PM

Декември 

  Poetry
438 0 1

Декември

 

Между облаци перести,
полупрозрачни,
над короните голи
и земята кафява,
по стъкла затъмнени
и под сенника спуснат,
декемврийското слънце
ниско минава.

 

През сгъстения трафик
на шумни кръстовища,
по мостове и подлези,
сред тълпа пешеходна,
през качулки и шалове,
и сергии със цитруси,
декемврийското слънце
път си проправя.

 

Сред нас, сред човеците,
то пламти милостиво
и лъчите му галят
с най-леката сила.
Не търси хоризонта
и поспри за момент.
Затвори си очите.

 

То изгрява във теб.

 

© Иван Бърдаров 2017. Всички права запазени.

© Иван Бърдаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??