Dec 12, 2020, 7:46 PM

Декември 

  Poetry » Phylosophy
506 5 4

Декември е много голяма държава,
а Коледа главния град.
Тук няма пари, и не се притежава,
побира се целия свят.

 

И няма да срещнеш суетност и слава.
Един само ясен закон,
което е лошо назад да остава
и светъл да е всеки дом.

 

Тук никой не влиза с печат или виза.
Издавам ви верния код,
с конци от надежда е мъжката риза,
а роклята - плат от любов.

 

И после пазара. Ах, там на пазара.
Снегът да танцува кадрил.
Ухае на нежност, целувки и вяра,
на кестени и джинджифил.

 

Да. Всеки на някого нещо дарява,
а видиш ли с празни ръце,
те често са идвали в тази държава
и ти подаряват сърце.

 

 

 

© Бисер Бойчев All rights reserved.

Произведението е включено в:
  943 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??