Oct 27, 2020, 3:33 PM

Ден втори 

  Poetry
357 0 2

Аз съм чудо. Но различно.

Скитам в ласкави вселени.

Всичко сиво, прозаично

ми тежи. Отеква в мене

 

само песен на щурчета,

пърхане на пеперуди.

Със лъчи, с безброй крачета,

моята луна ме буди.

 

Лягам в светлината лунна.

Днес съм нейната принцеса.

Слънцето, щом сутрин лумне,

ме зарежда с пламък весел.

 

С кротки елфи другарувам.

Палечка ми е сестрица.

Говорът на мравки чувам

или вятър върху жица.

 

Да, такава съм, не крия.

Бог така ме е орисал.

Правя ви добра магия

и съм ви любов и смисъл.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??