Mar 29, 2022, 9:02 AM  

Денят и луната 

  Poetry » Love
297 0 0

     

    Денят и луната

 

Денят се е влюбил в луната,

но тях ги разделя нощта

и страда така над земята

от обич сама любовта.

 

Той сутрин тъй рано изгрява

да види любимия лик,

но тъжна луната се скрива

без поздрав, без думи, без вик.

 

А вечер денят се любува,

прегръща я в залез красив

и знае, че тя съществува,

но тръгва си той мълчалив.

 

Денят се е влюбил в луната,

с години е тази любов,

пленява ме тя с красотата,

със силния порив и зов.

 

Денят се е влюбил в луната,

но тях ги разделя нощта

и страда така над земята

от обич сама любовта.

         Мария Мустакерска

 

 

 

© Maria Mustakerska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??