Feb 8, 2012, 10:53 PM

Денят и Нощта 

  Poetry » Other
530 0 2

Денят затваря цветната си чашка,

полюшва резедаво стебълце,

върти по кучешки щастлив опашка,

заспивайки  в потайно легълце.

 

Нощта се спуска – хищна пеперуда - 

присветва с изумрудени очи.

Умело  се преструва  на  учудена,

на пръсти се прокрадва и мълчи.

 

Пак двамата се гонят предпазливо,

настигат се -  ту в Залез, ту в  Зора...

И някак носталгично и красиво

превръщат любовта си във игра. 

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??