Aug 2, 2018, 11:58 PM

Депресията 

  Poetry
202 1 0

ДЕПРЕСИЯТА

 

В депресията омразата се ражда
солена – прилив на солено море,
горчива – хинин без подслаждане,
отровна – отрова от змийско небце,

 

порочна – пламък, очи на лека жена,
корист – жажда за разплата и мъст,
огън – овалял сърцето в прахта,
безлюбовие – на времето кръст,

 

чувственост – изгубена в пиянство,
съзнание – на лудост приличащо,
самотност – в безсънието странства,
време за живот – блудно изтичащо.

 

В депресията омразата се ражда -
стрела, отправена към своя живот,
свят изпълнен с убийствена вражда,
опънат на шията стягащ хомот.

 

Няма ли любов бавно да го разкъса,
да освободи сетивата от ужаса в тях,
нишката на живота внезапно се къса.
Ненужни са воплите.- Всичко е прах...

 

02 08 2016

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??