Sep 4, 2014, 8:44 AM

Детенцето с панделки в косите 

  Poetry » Phylosophy
386 0 5

Детенцето с панделки в косите

към църквата с дядко върви

и цъфнало кловче, ей там, от върбите

за здраве, в ръчичка, държи.

 

От стените гледат икони.

В дим тамянен свещи горят.

От дядко всички болести да прогонят

детските устни мълвят...

 

Ароматна лулица в побеляла брада

и чашчица чай до камината.

Една приказка вечер. Една нежна ръка

и много обич да има...

 

Хор църковен в храма запя.

Тихи думи срещат лъчите.

Вечно жив дядко видя

детенцето с панделки във косите...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??