Време за игра подранило или закъсняло
за нас е спряло
за зимата по-специално
неудобно за някои за нас детска площадка
стигаща мечти до безброй звезди с кацаща совалка
над побелялата земя детски дъх за премеждия
родителска инсомния
след даскалото следобед за игра е безвремие
домашното е наказанието на вечерта
"къде ми са детските книжки"
тези дни чета Дикенс и Ян ОтченашЪк
"закусиха сивите мишки"
с последните думи... бъгна се мастилото в клавиатурата... язък!
имахме домашни телефони
с часове се чакахме да си кажем - идвам
по най-точното часово време на света да се видим там
и да сътворим и патентоваме ненаправената пакост у нас или у вас
сън в съня и детски смях във сняг
топлите ми детски спомени сега премръзналите ми устни
за да не могат да кажат но ще пишат винаги пък със ръка и лява
как с приятелите ми в детството си ревах понякога но повече се смях и играх...
© Stew Carrey All rights reserved.
Поздрави!