Oct 21, 2007, 12:47 PM

ДЕТСКИ СЪН 

  Poetry
696 0 8
(На моя племенник)

Тихо отварям вратата и кротко присядам.
Не искам белия ти сън да наруша.
Под клепките ти нежни пъпчици разтваря
един живот - току-що сътворена красота.
Когато спиш, така обичам да те гледам,
да те целувам с поглед и да се топя,
играчките, ухаещи на тебе,
покорни чакат детската ръка.
А тези меки ръчички
за кръв не са предназначени,
крачетата - за войнишки ботуши не са
и сърчицето, туптящо тъй близо до мене,
не бива да става къс сива скала...
Ти спиш!... Тъй кротък си
във своята дантелена безгрижност,
от устните ти пак струи най-розовата светлина.
Усмихваш се!...
Как бих желала да ти се усмихне
със същата невинност и света!

© Марияна Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??