Jun 17, 2007, 4:23 PM

Детските клетви 

  Poetry
647 0 13
Детските клетви ме следват все още...
Още от тях ме е страх!
Будят ме в мойте цигарени нощи.
После заспивам със тях.

Колко от тях съм престъпила вече...
Колко предадох без срам!
Щото да бъдеш ЧОВЕК, не човече
има си свойта цена!

Колко инат и настойчивост вложих...
Колко лета пропилях!
Колко цветя по гробове положих!
Смърти на  вери и смях!

Детските клетви мастилено плачат
в оня дебел лексикон...
Знам, че със мене докрай ще ги влача.
Както неписан закон!

Те ще са мойта любов и проклятие.
Съдник и верен другар!
Знам, ще ме молят да търся разпятие...
........................................
Те - моя мъка и ДАР!

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??