Aug 3, 2023, 9:19 AM

Девойките от варненския плаж 

  Poetry
207 1 2

ДЕВОЙКИТЕ ОТ ВАРНЕНСКИЯ ПЛАЖ

 

На плажа съм си утринна звезда, направо съм панел на три етажа,

най-горе – голо теме и брада – под нея няма нищо! – да ви кажа,

избиха се за селфита със мен! – девойки ме връхлитат на орляци –

и черните ми плувки всеки ден отлитат по различни дестинации,

дочух, че в Русе, Карлово и Лом с портретите ми вдигнали са Лувър,

и колко ли девойки в своя дом? – на снимчиците тайно ме целуват,

 

мелтемът дипли техните коси, и, смаяни от моя лик – тъй скромен,

с три бири и един бонбон "Merci" ме черпят те във скришния си спомен,

ще завалят през зимата писма – обичам те, любими мой Валерий! –

и светлите им роклички – басма, в съня ми ще се веят на драперии,

за пенсийка натрупах вече стаж, пък все тъй чезна в техните зеници.

Девойчици от варненския плаж, от мене отлетели! – светли птици.

 

3 август 2020 г.

гр. Варна, 7, 00 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??